Arbeta hos MENNEKES

Från idé till produkt arbetar vi på MENNEKES efter klara värderingar.

Detta står vi för.

Under vår 80-åriga företagshistoria från en liten elbutik till internationella specialister på anslutningsdon har vi uppnått mycket. Det som utmärker oss är vår entusiasm för innovationer, vårt fokus på kvalitet och vår glädje till kommunikation.

Vi erbjuder våra kunder enbart märkesprodukter. För oss betyder det mycket mer än kvalitet. Nämligen allt vi dagligen investerar tid, pengar och prestanda på. Och allt som vårt märke MENNEKES och vårt namn borgar för.

MENNEKES har mer än 1 000 anställda världen över, därav finns 600 på vårt huvudkontor i Kirchhundem, Nordrhein-Westfalen och 130 i Neudorf, Sachsen. Med våra dotterbolag och försäljningskontor är vi representerade på de viktigaste internationella tillväxtmarknaderna. Koncernen har en total omsättning på 140 miljoner euro. 

Den totala utländska omsättningen från 90 länder uppgår till 55 procent. 

Bli en del av ett starkt team och upplev hur spännande arbetet i ett internationellt företag är!

Hederlighet

”Det är den gamla principen: Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Jag har bra erfarenhet av den principen från mitt arbete.” 

Kerstin Born, kundservice

Ansvar

”I vårt företag klarar de anställda att utföra sina arbetsuppgifter tack vare utbildning av hög kvalitet och målinriktade vidareutbildningsmöjligheter.”

Michael Schulte, tillverkning – laddsystem

Integritet

"För oss är det viktigt med en tillitsfull omgivning där man öppet kan erkänna fel. Vi drivs inte av rädslan för att någon ska bli arg, vi drivs av viljan att förbättra.”

Markus Schmidt, verktygstillverkning

Miljö

”Vi använder spillvärmen från våra maskiner för att värma upp golvet. På så sätt slösar vi aldrig på energin.”

Petra Diehl, kontaktdelstillverkning